Yleiset varaus ja -peruutusehdot sekä hotellin järjestyssäännöt

Näitä varaus- ja peruutusehtoja sovelletaan yksittäisten henkilöiden tekemiin majoitusvarauksiin ja lisäpalveluvarauksiin ellei erityistä sopimusta ole laadittu. Nämä ehdot eivät koske yksittäisten henkilöiden tekemiä varauksia, mikäli varaus tehdään ryhmälle, jonka koko on yli 10 henkilöä. Näitä ehtoja sovelletaan Hotelli Hospitzin verkkosivujen kautta tehtäviin majoitus- ja lisäpalveluvarauksiin. Nämä ehdot eivät koske kolmansien osapuolien kautta tulleita varauksia.
Tuotteita myy Hotelli Hospitzin taustayrityksenä toimiva Wivilla Oy, Y-tunnus 2892712-3. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

VARAUS JA VAHVISTUS

Varauksen yhteydessä sinun on ilmoitettava nimesi, asuinosoitteesi, saapumis- ja lähtöajankohta sekä maksutapa. Varaus sitoo hotellia, kun se on vahvistettu kirjallisesti tai esimerkiksi sähköpostitse ja kun olet saanut siitä vahvistusnumeron. Asiakas sitoutuu jokaisen varauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin. Hotelli voi asettaa varauksen ehdoksi erilaisia sääntöjä, varausmaksun suorittamisen tai varauksen vahvistamisen luottokortilla varauksen sitovuuden edellytykseksi. Varauksia voivat tehdä täysi-ikäiset henkilöt.
Asiakas on velvollinen tarkistamaan varausvahvistuksen tiedot ja tarvittaessa peruuttamaan varauksen. Epäselvissä tapauksissa ole hyvä ja ota yhteys hotellin vastaanottoon info@hospitz.com / 015 515 661.

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Hotellihuone on käytettävissä tulopäivänä klo 15.00 alkaen ja se on luovutettava lähtöpäivänä klo 12.00 mennessä. Hotellilla saattaa olla poikkeavia saapumis- ja lähtöaikoja. Jokaisella majoittujalla on pyydettäessä oltava esittää voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Turvallisuussyistä hotellihuoneisiin pääsevät vain hotellin henkilökunta ja sisään kirjautuneet henkilöt. Huoneen maksimi henkilömäärä ei saa ylittyä.
Jos muuta ei ole sovittu varauksen yhteydessä tai valitsemaasi hintaan tai varausajankohtaan ei liity muita ehtoja huonetta pidetään varattuna klo 18.00 saakka varaukseen merkittynä saapumispäivänä. Jos saavut tätä myöhemmin, on sinun ilmoitettava hotellin vastaanottoon arvioitu saapumisaikasi. Hotellin vastaanotto on öisin suljettu.

PERUUTUSEHDOT

Majoitusvarauksen voi perua maksutta saapumispäivää edeltävänä iltana klo 18 mennessä. Tämän jälkeen perutuista tai saapumatta jättämisistä veloitamme ensimmäisen yön hinnan. Siirrettävän varauksen yhteydessä hintamuutokset ovat mahdollisia. Peruutusehdot vaihtelevat sen mukaan mihin hintaan olet tehnyt varauksesi. Lue hintatiedot tarkkaan varausta tehdessäsi. Peruutusmahdollisuus riippuu valitun hinnan ehdoista varaushetkellä. Heinäkuun ajalle tehtyihin varauksiin sekä yli 10 hengen ryhmävarauksissa sovellamme eri peruutusehtoja. Ryhmävarausten peruutusehdot sopimuksen mukaan.

Mikäli varaus peruuntuu asiakkaan tai hänen lähiomaisensa äkillisen sairastumisen vuoksi, onnettomuuden tai kuolemantapauksen vuoksi, on asiakas oikeutettu saamaan takaisin maksetun summan. Peruutus on tehtävä ennen majoituksen alkua. Takaisinmaksun suorittamiseksi on peruutuksen syystä toimitettava lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys Wivilla Oy:lle 14 vuorokauden kuluessa peruutuksesta. Myöhemmin toimitettujen todistusten perusteella takaisinmaksua ei suoriteta. Majoituksen aikana tehty peruutus tai loman keskeytys ei oikeuta takaisinmaksuun.

OOPPERAJUHLIEN ERITYISET PERUUTUSEHDOT 5.7-4.8.2024

Varaukset ajalla  5.7.–4.8 sisältävät ennakkomaksun, joka laskutetaan helmi-maaliskuussa alkaen. Huonevarauksen voi peruuttaa maksutta ennen ennakkomaksun maksamista. Ennakkomaksu on 50% varauksen summasta. Maksettua ennakkomaksua ei palauteta. Loput summasta maksetaan paikan päällä.

MAKSUTAVAT

Hotelli Hospitz hyväksyy tavallisimmat maksukortit. Hotelli ei ole velvollinen hyväksymään ulkomaan valuuttaa, kuponkeja, shekkejä tai maksukortteja, jos hotelli itse ei ole tarjoutunut niin tekemään. Jos huonetta ei ole maksettu ennakkoon, on hotellihuone maksettava käteisellä tai luottokortilla paikan päällä hotellissa. Maksukortti tulee esittää hotelliin saavuttaessa, viimeistään huoneen luovutuksen yhteydessä. Laskutukseen menevistä maksuista tulee sopia etukäteen. Heinäkuun varauksista laskutamme ennakkomaksun.

WIVILLA OY:N OIKEUS PERUA VARAUS

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, force majeure tai Wivilla Oy:stä riippumaton este (esim. sähkö-, palo- tai vesivahinko), voi Wivilla Oy perua varauksen. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada mahdollisesti maksamansa summa kokonaisuudessaan takaisin.
Mikäli varausta koskevia suorituksia ei makseta ajallaan, on Wivilla Oy:llä oikeus perua varaus.

ASIAKKAAN OLESKELU MAJOITUSLIIKKEESSÄ

Hotellissa noudatamme hyviä tapoja ja järjestyssääntöjä. Jos rikot näitä sääntöjä, voidaan sinut välittömästi poistaa hotellista. Sinun on kuitenkin maksettava majoituksesi ja tilaamiesi lisäpalveluiden hinta etkä voi vaatia jo suoritetun maksun palauttamista. Turvallisuussyistä vain hotelliin sisään kirjautuneet henkilöt päästetään hotellihuoneisiin ja muihin varattuihin tiloihin. Huone- ja tilakohtainen maksimi henkilömäärä ei saa ylittyä.

ASIAKKAAN VASTUU VAHINGOSTA

Asiakkaana vastaat tahallasi tai huolimattomuudellasi aiheuttamistasi vahingoista (kuten tupakoinnista huoneessa), jonka sinä tai sinun vieraasi tai lemmikkieläimesi aiheuttavat huoneelle tai hotellin muille tiloille, siellä oleville huonekaluille tai varusteille sekä hotellin muille asiakkaille tai heidän omaisuudelleen. Vastuu vahingosta määräytyy yleisten vahingonkorvausta koskevien periaatteiden mukaan.

Hotelli ei vastaa hotellin pysäköintialueella olevan kulkuvälineen tai sen sisällä olevan omaisuuden vahingoittumisesta tai katoamisesta.

LEMMIKIT HOTELLISSA

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita majoittumaan hotelliin terassikerroksen huoneisiin. Hotellin sisällä lemmikkieläimet ovat tervetulleita myös ulkoterassille ja yleisiin aulatiloihin. Ravintosaleihin ei ole pääsyä. Lemmikeistä tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Lemmikkihuoneita on rajallisesti. Lemmikin kanssa sisään kirjautunut henkilö on henkilökohtaisesti vastuussa eläimen hyvinvoinnista sekä mahdollisesti lemmikin hotellille tai sen muille asiakkaille aiheuttamista vahingoista ja kuluista. Lemmikki ei saa aiheuttaa häiriötä muille hotellin asiakkaille.

ALAIKÄISEN MAJOITTUMINEN

Majoitusvarauksen voi tehdä vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Alaikäiselle palveluita tai tuotteita varaava on täysin vastuussa alaikäisestä ja hänen esiintymisestään Hotelli Hospitzissa, riippumatta siitä oliko varaaja itse mukana tai ei. Yksin majoittuvalla alaikäisellä tulee olla mukanaan vapaamuotoinen huoltajan suostumus majoittumisesta. Ilman huoltajaa majoittuvalta alaikäiseltä vaaditaan henkilöllisyystodistus sisään kirjautuessa. Huoltajan yhteystiedot vaaditaan myös sisäänkirjautumisen yhteydessä.

MUUTA
Wivilla Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja. Asiakkaan on tutustuttava ennen varaustaan kulloinkin voimassa oleviin varaus- ja peruutusehtoihin.
Wivilla Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti.

Hotelli Hospitzin tietosuojaseloste >>Siirry>>